Projectwebsite Kempenbaan

Op dit moment staat er dagelijks file op de Kempenbaan. Dit komt doordat de wegenstructuur de hoeveelheid verkeer niet meer aan kan.

Door de huidige en toekomstige sterke groei van het bedrijfsleven blijft de bereikbaarheid onder druk staan. Het gaat dan onder meer om bedrijventerrein De Run en enkele omliggende economische toplocaties. In de ochtendspits is sprake van filevorming vanaf de Randweg N2 naar het bedrijventerrein toe en in de avondspits vanaf het bedrijventerrein naar de Randweg N2.

Deze filevorming zal in de toekomst verergeren als gevolg van de groei van het bedrijventerrein, indien er geen maatregelen getroffen worden. Om de bereikbaarheid van De Run te verbeteren en de verkeersproblematiek in Veldhoven structureel op te lossen wordt de Kempenbaan opnieuw ingericht.

Om meer te weten over alle ontwikkelingen van de verbetering van de bereikbaarheid van Veldhoven, klik dan hier.

 

 

 

Raakvlakken met andere projecten

Kempenbaan West en de aansluiting op de A67 hebben raakvlakken met andere projecten. Een van deze raakvlakken is de nieuwe N69. Deze nieuwe provinciale weg sluit aan op de kruising van de Locht en de aansluiting op de A67. Deze kruising ligt ter hoogte van het Koningshof.

De verwachting is dat de realisatie van de nieuwe N69 ongeveer tegelijk zal plaatsvinden als de realisatie van Kempenbaan West en de aansluiting op de A67. Gemeente Veldhoven en Provincie Noord-Brabant stemmen onderling af om de hinder van deze werken te beperken. Meer informatie over de N69 is te vinden via de website van de Grenscorridor N69. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief GrenscorridorN69. 

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Om op de hoogte te blijven over de ontwikkelingen op en rondom de Kempenbaan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief Vernieuwing Kempenbaan. U kunt uiteraard ook de oude nieuwsbrieven teruglezen.

aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrieven teruglezen

 

 

 

Werkzaamheden

Wanneer er werkzaamheden zijn aan of rondom de Kempenbaan kun je op veldhoven.nl/wegafsluitingen meer informatie vinden over de werkzaamheden en afsluitingen.

 

 

 

 

Wegenstructuur Kempenbaan (klik voor vergroting)
 

 

 

Planning

In 2014 is het gedeelte Kempenbaan Midden verbreed tussen de kruising met de Onze Lieve Vrouwendijk ter hoogte van het MMC en de kruising met de Run 6000. In aansluiting daarop wordt ook Kempenbaan West aangepakt. Het projectgebied van de Kempenbaan West ligt tussen de kruising met de Run 6000 tot aan de Locht (gemeentegrens gemeente Eersel). Onderdeel van het project is ook de nieuwe aansluiting op de Rijksweg A67 bij het Oeienbosch.

Deze werkzaamheden zullen grotendeels plaatsvinden in 2020-2021. De Locht sluit aan op de Nieuwe Verbinding N69, een project dat door de Provincie Noord-Brabant gerealiseerd wordt, en de Zilverbaan die in 2018 is gerealiseerd. De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd. Hieronder de planning van de trajectdelen. 

Planning uitvoering per trajectdeel (klik voor vergroting)

Na Kempenbaan West, dus vanaf 2021, wordt ook Kempenbaan Oost aangepakt. Het gaat hierbij om het gebied tussen de kruising met de Onze Lieve Vrouwendijk ter hoogte van het MMC en de Rijksweg A2/N2.

 

 

 

 

 
 

 

 

Het laatste nieuws 

 

  • Nynke Braan 19-01-2021 86 keer bekeken

    Vanaf 18 januari 2021 tot eind april 2021 wordt er aan de Locht gewerkt. De rijweg is afgesloten. Er zijn omleidingsroutes voor autoverkeer ingesteld. Alleen bussen, hulpdiensten en bouwverkeer voor de nieuwe N69 mogen er langs. Fietsers worden omgeleid via het fietspad aan de noordkant. Lees meer over Afsluiting Locht tot eind april 2021

  • Judith de Hoogh 25-11-2020 504 keer bekeken

    Bij het nieuwe viaduct over de A67 werd de afgelopen periode verder aan de fundering gewerkt. Eerst werden de poeren geplaatst en daarna werd het gewapend beton gestort. Lees meer over Aanleg fundering

  • Judith de Hoogh 16-11-2020 718 keer bekeken

    Eind november beginnen de voorbereidende werkzaamheden aan de kabels en leidingen op de Locht. Ook starten we met het verbreden van het fietspad aan de zuidkant naar een tweerichtingenfietspad (gele lijn op het kaartje). Lees meer over Werkzaamheden de Locht

Cookie-instellingen