Kempenbaan Oost

Na Kempenbaan Midden en Kempenbaan West wordt ten slotte ook Kempenbaan Oost opnieuw ingericht.

De aansluiting van de Kempenbaan op de Randweg N2/A2 kan na de herinrichting meer verkeer aan. Hierdoor is de verwachting dat er in de toekomst veel minder oponthoud zal zijn in dit gebied. Op dit moment staat er dagelijks file op de Kempenbaan. Dit komt doordat de wegenstructuur de hoeveelheid verkeer niet meer aan kan.

 

 

 

Ontwerp

Dit jaar wordt het ontwerp verder in detail uitgewerkt. Ook wordt dit jaar een  bestemmingsplan gemaakt. De planning is dat het bestemmingsplan in 2020 door de gemeenteraden van Veldhoven en Eindhoven wordt vastgesteld. Begin 2021 is het project klaar om in fases aan te leggen. 

 

 

 

Realisatie

We starten als de aanpassing van Kempenbaan West en de aansluiting op de A67 klaar zijn. We verwachten dat dit eind 2021 is. Als we tegelijk aan beide kanten van de Kempenbaan zouden werken, zouden de rijkswegen niet of beperkt bereikbaar zijn. We kijken wel of onderdelen die het verkeer niet hinderen, eerder kunnen worden aangelegd. Bijvoorbeeld de directe aansluiting op De Run 1000.

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd waarbij de aanliggende bedrijven bereikbaar blijven. De eerste fase start in de eerste helft van 2021 en over 1,5 tot 2 jaar moet alles klaar zijn.

 

 

 

Wat gaat er gebeuren? 

In het nieuwe ontwerp wordt de doorstroming van het verkeer verbeterd door:

  • De Kempenbaan opnieuw in te richten.

  • Er directe verbinding vanaf afrit 32 ‘Veldhoven Zuid’ naar de Run 1000 aan te leggen.

  • De Run 2000 op een andere manier bereikbaar te maken.

 

Klik op de afbeelding
voor PDF-weergave


 

Deze afbeelding weergeeft het eerder gecommuniceerde voorlopig ontwerp. Op dit moment werken we aan de nieuwe tekeningen van het ontwerp en het nieuwe bestemmingsplan. Deze presenteren we u graag dit najaar op een informatieavond. U en andere geïnteresseerden kunnen dan de plannen bekijken en een toelichting krijgen.  Tijdens deze informatieavond leggen wij uitgebreid uit hoe u hierop kunt reageren.

 
 
Cookie settings